Zákusok špic

Celkové hodnotenie:
Rating starRating starRating starRating starRating star
 Tvoje hodnotenie:
Prihlás sa !
   
Reklama - Tvoj príspevok sa načítava 10 (Preskoč reklamu - klikni!)
gravírovanie
Špice sú zákusky z krému a okrúhlej piškótky poliaté čokoládovou polevou.

Recept:
SUROVINY:
90 ml voda
1 PL solamyl
80 g kryštálový cukor
125 g čokoláda
125 g Cera
vaječný likér
1 ks prášková šľahačka
čokoládová poleva

Solamyl rozmiešame vo vode, pridáme cukor a uvaríme hustú kašu. Potom pridáme polámanú čokoládu a po roztopení čokolády pridáme ešte stužený tuk, ktorý sme pred tým nakrájali. Všetko miešame dovtedy, kým sa hmota nespojí. Pripravenú masu necháme vychladnúť pri izbovej teplote do druhého dňa.
Druhý deň je potrebné danú zmes vyšľahať šľahačom. Vznikne čokoládový krém, ktorý vložíme do špeciálnej špičky na špice a vstriekneme na okrúhle piškóty. Potom necháme stuhnúť v chladničke. Keď sú vzniknuté súdky stuhnuté, naplníme ich likérom, ktorý sme vyšľahali s práškovou šľahačkou.
Pripravené súdky naplnené likérom na povrchu uzatvoríme ešte trochou krému. Potom vložíme opäť do chladničky, kým nebudú stuhnuté. Napokon vyberieme a namáčame do čokolády, ktorú sme naliali do pohára. Špice odkladajte na misu vyloženú papierom na pečenie.
Game info
Dátum pridania:
10-04-2013

1616 x zobrazené Zákusok špic
Komentáre členov
Prihlás sa pre pridanie komentára
Komentáre na facebook