Dobošový rez

Celkové hodnotenie:
Rating starRating starRating starRating starRating star
 Tvoje hodnotenie:
Prihlás sa !
   
Reklama - Tvoj príspevok sa načítava 10 (Preskoč reklamu - klikni!)
gravírovanie
Doboška je zákusok z tenkých svetlých piškótových plátov, čokoladovej plnky, poliaty čokoládou.

Recept:
SUROVINY NA 30 PORCIÍ:
15 ks vajcia
20 PL kryštálový cukor
20 PL polohrubá múka
5 PL voda
1/2 balíčkov prášok do pečiva
PLNKA:
500 ml mlieko
5 PL polohrubá múka
500 g maslo
100 g kakao
100 g čokoládová poleva
Piškóta: 3 bielky vyšľaháme s 4 PL kryštálového cukru, pridáme žĺtky, 4 PL múky, trochu prášku do pečiva a 1 PL vody.Upečieme 5x piškótu na papieri na pečenie. Necháme vychladnúť.
Plnka: múku vymiešame v 200 ml mlieka a vlejeme do 300 ml vriaceho mlieka, uvaríme na hustú kašu, môžeme pridať aj vanilkový cukor. Necháme vychladnúť.
Maslo vymiešame s práškovým cukrom a po častiach pridáme vychladnutú kašu a 100 g kakaa.
Vyšľaháme na hladký krém.
Plnku si rozdelíme na 4 časti. Trochu necháme aj na povrch. Postupne naplníme vychladnuté piškóty. Zaťažíme asi na 2 hodiny. Potrieme aj povrch a polejeme čokoládovou polevou. Pokrájame na úhľadné rezy
Game info
Dátum pridania:
10-04-2013

1283 x zobrazené Dobošový rez
Komentáre členov
Prihlás sa pre pridanie komentára
Komentáre na facebook