Krémeš z lístkového cesta

Celkové hodnotenie:
Rating starRating starRating starRating starRating star
 Tvoje hodnotenie:
Prihlás sa !
   
Reklama - Tvoj príspevok sa načítava 10 (Preskoč reklamu - klikni!)
gravírovanie
Krémeš z lístkového cesta a dvoch druhov plnky.

Recept:
SUROVINY:
500 g lístkové cesto
250 ml smotana na šľahanie
1 balíček vanilkový cukor
KRÉM:
200 g maslo
120 g krupicový cukor
500 ml mlieko
2 balíčky vanilkový puding
práškový cukor na posypanie

Lístkové cesto vyvaľkáme na plát s veľkosťou 30 x 40 cm. Vodou vypláchneme plech a cesto naň prenesieme pomocou valčeka a to tak, že vyvaľkané cesto posypeme múkou, natočíme ho na valček, prenesieme na okraj plechu a pomaly ho rozvinieme z valčeka na celú plochu plechu.
Vidličkou popicháme cesto, aby sa pri pečení nevytvárali vzduchové bubliny a budeme ho piecť 15 minút v rúre vyhriatej na 200°C. Potom teplotu zmiernime na 180°C a pečieme ďalších 20 minút, aby bolo dobre prepečené a chrumkavé. Keď je upečené necháme ho vychladnúť a prekrojíme.
Uvaríme si puding z mlieka, pudingových práškov a cukru. Povrch pudingu dobre posypeme cukrom, aby sa nevytvorila koška a necháme ho vychladnúť. Šľahačom ho našľaháme na hladký krém, do ktorého pomaly prišľahávame mäkké maslo.
Na jednu časť korpusu rozotrieme krém a naň navrstvíme tuhú šľahačku, ktorú sme si vyšľahali zo smotany a vanilkového cukru. Druhý diel umiestníme na šľahačku a dáme na hodinu do chladničky. Vrch nahusto posypeme práškovým cukrom.
Game info
Dátum pridania:
03-11-2013

3460 x zobrazené Krémeš z lístkového cesta
Komentáre členov
Prihlás sa pre pridanie komentára
Komentáre na facebook