Medový rez

Celkové hodnotenie:
Rating starRating starRating starRating starRating star
 Tvoje hodnotenie:
Prihlás sa !
   
Reklama - Tvoj príspevok sa načítava 10 (Preskoč reklamu - klikni!)
gravírovanie
Zákusky z tenkých plátov plnené džemom, orechami a poliaté čokoládou - medové rezy.

Recept:
SUROVINY:
1 kg hladká múka
4 ks vajce
200 g margarín
550 g práškový cukor
8 PL med
2 KL sóda bikarbóna
1/2 litrov mlieko
1 balíček vanilkový cukor
200 g maslo
džem

Maslo, praskovy cukor a med si v hrnci roztopime. Na dosku dame muku so sodou, pridame do nej roztopenu masu (vlaznu) a vajicka a vypracujeme cesto.
Rozdelime ho na 4 casti. Kazdý kus vyvalkame a na plytkom vymastenom plechu upecieme. Alebo jednoduchsie je upiect na opacnej strane plechu....vymažeme tukom a možme vysypať mukou. Popod upeceny plat vtedy jemne prejdeme dlhym nozom a krasne sa zosmykne na podlozku. Pečieme priblížne 10-15 minut na 200-220 stupnov.
Na krem si uvarime hustu kasu z mlieka a hladkej muky pridáme vanilkový cukor. Osobitne si vyslahame maslo a cukor, postupne zaslahame vychladnutu mucnu kasu. Plnku si rozdelime na dve casti.
Vychladnuty plat potrieme plnkou a pritlacime druhym platom. Ten potrieme lekvarom a prilozime dalsim platom, natrieme plnkou a prilozime posledny plat. Poriadne popritlacame.
Posledny plat mozeme potriet jemnuckou vrstvou kremu alebo trochou džemu aby sa čokoláda, ktorou ho polejeme nenasiakla do cesta. Kolac polejeme cokoladovou polevou a nechame v chlade odstat.
Game info
Dátum pridania:
04-04-2013

1375 x zobrazené Medový rez
Komentáre členov
Prihlás sa pre pridanie komentára
Komentáre na facebook